Ajankohtaista

Arvoisa lukija!

Vuosi on taas vaihtunut. Uusia lakeja ja asetuksia astui voimaan, vaikka entisiäkään ei kaikilta osin ole pystytty toteuttamaan, saati sitten valvomaan.

Olemme tilanteessa, ettei kaikilla työmailla olla tietoisia lähiaikoina muuttuneista, tai muuttuvista turvallisuuslaista tai -asetuksista. Tieto vaan ei kulje toivotulla tavalla. Tästä huolimatta työnantajat ovat edelleen ensisijaisesti vastuussa työpaikan turvallisuudesta.

Tietoa kylläkin on saatavana, mutta sitä ei ikävä kyllä kiireiden takia ennätä aina etsiä, etenkään jos ei ole tietoa mitä yleensä pitäisi etsiä.

Esimerkiksi googlesta löytyy erilaisilla hakusanoilla tietoa vaikka kuinka paljon, mutta niihin pitää suhtautua hyvin kriittisesti. Suurin osa siitä on tarkoitushakuista ja palvelee yleensä vain sen kirjoittajaa. Oikean tiedon etsiminen on hankalaa, eteenkään jos ei huomaa tekstiin sisällytettyä piilomainontaa ja joskus jopa tahallista ”virhemuotoilua”, jolloin se saavuttaa jo manipuloinnin tunnusmerkit.

Meidänkin alan palvelua tarjoavissa yrityksissä esiintyy paljon tällaista ”harhauttamista”. Esimerkiksi saman nimisistä koulutuksesta löytyy useita erilaisia ohjelmia, vaikka lopputulema olisikin kaikissa sama. Hinnatkin vaihtelevat koulutusta tarjoavan yrityksen saaman statuksen mukaisesti. Jotkut kouluttajat haluavat pitää yllä ns. ”viranomaiskuvaa ”, vaikka ovat todellisuudessa tavallisia yhtiöitä muiden yhtiöiden joukossa.  Näillä statuksilla saadaan aikaan yleensä vain suurempi lasku. Tilaaja, tai työnantaja saattaa erehtyä maksamaan satoja euroja ylimääräistä yhtä osallistujaa kohden ja vain sen vuoksi, että uskoo saavansa tarjoavan yrityksen nimen perusteella laadukkaamman palvelun, koulutuksen, tai tarkastuksen.

SuoTu® on puuttunut tähän epäkohtaan ja puutumme myös tulevaisuudessa. Vuonna 2017, jolloin Suomi täyttää 100 vuotta, otamme teemaksi yhden vanhan kansan viisauksista ”Kannattaa katsoa, niin ei tarvitse katua”.

Haluammekin olla auttamassa näissä asioissa ja olemme valmiita vastaamaan kysymyksiinne soittamalla puh. +358 400 882 972. Voitte lähettää kysymyksenne sähköpostilla os. info@suotu.fi Ilmoita nimesi ja puhelin numerosi, niin voimme soittaa ja tarkentaa kysymystänne, jos se sitä vaatii.

Vastaamme aina mahdollisimman

HYVÄÄ VUODEN JATKOA!